tiistai 26. maaliskuuta 2013

Vuoden Porokokin tunnelmat


Toista kertaa Rovaniemellä järjestetyn Vuoden Porokokki-kisan voitti tänä vuonna Hullu Poron keittiöpäällikkö Antti Tuononen. Kisaan Tuononen osallistui vasta toista kertaa mutta voitto tuli ansaitusti tiukan finaalin jälkeen.

Parina Tuonosella oli tänä vuonna kollega ja ystävä Lasse Koistinen Helsingistä. Parivalinta vaikutti vahvasti lopputulokseen, olihan voittaja-annosta varten tehtävä saumatonta yhteistyötä. 

”Tänä vuonna oli kisassa aika kova taso. Lassen kanssa oli kuitenkin älyttömän hienoa työskennellä. Teimme selkeän työnjaon ja suunnittelimme annokset yhdessä. Kaikki sujui näin ollen suunnitelman mukaan, eikä missään vaiheessa tullut vaikeuksia.” Tuononen toteaa tyytyväisenä.

Tuonosen ja Koistisen voittaja-annos.

Kisan raaka-aineet pidettiin salassa aina viimeiseen hetkeen saakka. Tänä vuonna kokkien oli tehtävä poromakkaraa poron niskasta ja rasvasta. Makkaran lisäksi oli samassa annoksessa oltava poron karetta.
”Raaka-aineet olivat kaikki tuttuja, joten missään vaiheessa ei tarvinut miettiä valmistustapoja tai työnjakoa kovinkaan kauaa. Lassen kanssa yhteistyö toimi ja lopputulos oli odotusten mukainen.” Antti summaa.

Hullu Poron keittiöt vaativat kiireisen keittiöpäällikön huomiota myös kisan jälkeen, joten suuria voitonjuhlia ei ole tiedossa. Hullu Poro haluaa kuitenkin onnitella Anttia vielä kerran hienosta suorituksesta! 

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Virvon varvon ihanan loman!


Pääsiäinen on tunnetusti kevään kiireisin viikonloppu tunturikeskuksissa. Hullu Porossa varaudutaan jälleen iloisten lomalaisten saapumiseen ja luvassa on runsaasti ihanaa ohjelmaa ja herkullisia elämyksiä.

Pääsiäisen esiintyjiin lukeutuu mm. Pepe Willberg, joka livemusiikkiesitystä pääsee seuraamaan ravintola Taivaassa Show&Dinner-illan merkeissä.  Pepe on vieraillut Levillä jo vuosia ja viihtyy täällä myös vapaa-ajallaan.
”Aina on tuntunut mukavalta esiintyä Levillä. Hiihtokeskuksissa on erityinen tunnelma, jonka voi aistia jo heti paikalle päästyään.”
Päivikki ja Mika nauttimassa Dinner & Show esityksestä viime vuonna.

Levillä on myös aikaa nauttia ystävien seurasta ja hyvästä ruuasta. ” Ruokapuoli on näillä tunturivierailuilla aina isossa roolissa. Kavereiden kanssa vietetään aikaa mm. kelkkaillessa mutta ennen kaikkea ruokapöydän äärellä.” Pepe naurahtaa.

Hullu Poron toimitusjohtaja Päivikki Palosaari tunnustautuu Willberg-faniksi.
”Odotan kovasti Pepen esitystä. Viime vuonna meillä oli Mikan kanssa niin hauskaa ja tanssimmekin suurimman osan illasta. Ihanaa kun pääsemme taas tänä vuonna parketille.”

Show & Dinner illan live-esityksen lisäksi Hotelli Hullu Poron Reindeer Loungessa tulee esiintymään pitkäperjantaina PeriploMarionetas marionette- ryhmä. Esitys kertoo rakkaustarinan Beatles-musiikin siivittämänä. Marionetti esitys soveltuu kaikille yli 5-vuotialle joten koko perhe voi tulla seuraamaan showta.
Periplo Marionetas marionette- ryhmän Beatles -esitys.


Pääsiäisviikonloppuna voivat aikuiset illan hämärtyessä ottaa suunnakseen Hullu Poro Areenan. Pitkän viikonlopun aikana lavalle nousee Yö, Irina, Jukka Poika sekä Apulanta. Katso tarkempi bändikalenteri täältä.

Aurinkoista pääsiäisen odotusta kaikille!

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kilpailuhenkiset porolaiset


Sanotaan, että Hullu Porossa työntekijöiden pitää olla vähän hulluja muttei tyhmiä. Täällä pohjoisessa onkin etua siitä, että kohtaa asiat huumorilla ja on leikkisä sekä seikkailumielinen. Hullu Poron ravintolatyöntekijät ovat myös sangen kilpailuhenkisiä. Kokkimme ovat olleet mukana useissa kisoissa, Top Chef -ohjelmaa lukuun ottamatta.

Yhtenä ravintola-alan kilpailujärjestäjänä toimii ELO-säätiö. Säätiö organisoi ja järjestää kansallisia kokkikilpailuja, tukee alan opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa kokkikisan rinnalla Vuoden Tarjoilija 2013- kilpailu.

Yhtenä kilpailun semifinalistina on Hullu Poron oma Maria Suihkonen. Hänet voi nähdä työskentelemässä Kultaisessa Porossa mutta hänet voi myös bongata Hullu Poro Areenan tiskin takaa. Nuori nainen on innoissaan kilpailusta.
” Palkintona on mm. ulkomaanmatka, joten totta kai toivon sitä voittoa. Katsotaan nyt kuitenkin avoimin mielin miten menee.” Maria toteaa hymyillen.
Maria työskentelee tarjoilijana mm. Kultaisessa Porossa.

Semifinalistit valikoitiin ennakkotehtävien perusteella. Tehtäviin oli paneuduttu huolellisesti”, kilpailun johtaja Marja Hemmi iloitsee. ”Tälle kilpailulle on selvästi ollut tilausta. Tarjoilijoilla on monipuolista osaamista ja siitä osataan olla oikealla tavalla ylpeitä.”

Seuraavaksi Maria kilpakumppaneineen kohtaavat Helsingissä Helsingissä. 26.4. Finaaliin pääsevät kuusi parasta ja voittaja selviää 27.4.

Hullu Poro toivottaa Marialle onnea kisaan! Paras tarjoilija voittakoot. 

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Jee jee Jerry Cotton



Hullu Poro on yksi harvoista alkuperäisistä Levin yrityksistä jotka ovat olleet toiminnassa jo ennen kuin Levi oli kasvanut nykyiseen mittaansa. Poro on porskuttanut tasaisesti eteenpäin jo vuodesta 1988 alkaen. Moni puhuu erityisesti wanhasta porosta Levin legendana.

Ei ole siis ihme, että Hullua Porosta on kerrottu myös monissa ulkopuolisten tekemissä julkaisuissa. Viimeisin tekele on juuri ilmestynyt Jerry Cotton jonka sivuilla seikkailee mm. liittovaltion agentti Jack Harma. Tämän virkaintoisen sinivuokon matkaa seurataan Lapin maisemissa ja erässä kohtaa Harma poikkeaa myös Hullu Porossa.


“Jerry Cotton joutuu miettimään, onko toteutumassa pankkiryöstö, murto, terroriteko vai jokin muu suuren luokan suunnitelma, joka vaatii rosvokoplan jatkuvaa tarkkailua. Väijyminen ei mene kumminkaan ihan putkeen ja luvassa on jonninjoutavaa lässytystä ja tasaisen tappavaa virkavallan tunarointia. Mutta niin tunaroivat eräät muutkin.
Etsiikö liittovaltion erikoisagentti Jack Harma Suomen Lapissa sukujuuriaan? Ei, vaan hän väistelee kaidalta poronkusemalta eksyneen kriminaalin ampumia luotisarjoja. Jotta FBI edes yrittäisi olla askeleen edellä rikollisia, Jack seuraa rosvojoukon varajohtajaa ja tulevan pankkikeikan suunnittelijaa Levin Hulluun Poroon saakka.
Kun käy niin, että yksi johtolanka jättää, niin toinen ottaa. Kun rahasaaliin jakajia alkaa olla hengissä yhä vähemmän, aina irtorahalle uusi omistaja löytyy. Lopulta selviää myös, onko veri vettä ja leipää sakeampaa.
- Mitä oikein tapahtui? juristi kysyi kuulusteluhuoneessa oranssipukuiselta asiakkaaltaan.
- Cotton tapahtui, roisto sanoi minua synkästi tuijottaen.”

Koko tarinan voi lukea uusimmasta Jerry Cottonista. Cottonin voi napata mukaansa vaikka Hullu Poro hotellin vastaanoton myyntipisteestä.

Jännittäviä lukuhetkiä!