Luonnon herätessä henkiin lähtee Hullu Poron
ravintolatoimenjohtaja, Timo Nieminen, työporukalla metsään. Kyse ei ole
kuitenkaan mistään työkavereiden hassuttelureissusta. Lapin luonto on nimittäin
pullollaan tuoreita raaka-aineita, joita voidaan hyödyntää Hullu Poron
ravintoloiden keittiössä.
Hullu Poron keittiöhenkilökunta valmistaa hankkimistaan
raaka-aineista yllättäviäkin asioita. Tavallinen asiakas ei ehkä osaisi
miettiä, että kuusenkerkistä saa herkullista siirappia ja koivunsilmuista voi
tehdä keittoa. Toki näiden Lapin erikoisuuksien lisäksi poimituksi tulevat myös
sienet ja luonnon marjat.
Kuusenkerkkäsiirappia voi tehdä myös kotona.
Kuusenkerkkäsiirappi
2 l kuusenkerkkiä
5 dl sokeria
vettä
Pane kuusenkerkät kylmän veteen kattilaan kunnes ne peittyvät, ja anna niiden olla vedessä yön yli. Keitä kerkät vedessä noin kaksi tuntia ja anna sen seistä tunti pois lämmöltä. Siivilöi neste ja kaada siirappi takaisin puhtaaseen kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen. Kuori kaikki kuona pois siirapin pinnalta reikäkauhalla. Pullota siirappi valitsemaasi tiiviseen astiaan. Siirappi säilyy huoneenlämmössä tummapintaisessa astiassa vuosikausia.
2 l kuusenkerkkiä
5 dl sokeria
vettä
Pane kuusenkerkät kylmän veteen kattilaan kunnes ne peittyvät, ja anna niiden olla vedessä yön yli. Keitä kerkät vedessä noin kaksi tuntia ja anna sen seistä tunti pois lämmöltä. Siivilöi neste ja kaada siirappi takaisin puhtaaseen kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen. Kuori kaikki kuona pois siirapin pinnalta reikäkauhalla. Pullota siirappi valitsemaasi tiiviseen astiaan. Siirappi säilyy huoneenlämmössä tummapintaisessa astiassa vuosikausia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti