torstai 14. kesäkuuta 2012

Lapin juhannus

Seitsemän kukkaa tyynyn alle ja yöllinen nakujuoksu pellon poikki tuovat vanhan uskomuksen mukaan naimaonnea. Juhannus on entiseen aikaan ollut hedelmällisyyden juhla joten ei ole ihme, että monet juhannustaiat liittyvät tulevan puolison hankkimiseen.
Juhannuksen merkitys on hieman muuttunut vuosien saatossa. Useat perinteet ovat kuitenkin säilyneet myös nykypäivään saakka. Joka vuosi kesäkuun kolmantena viikonloppuna ympäri Suomea syttyvät lukuisat kokot ja mökkiläiset valvovat yhdessä yötöntä yötä.
Leville on ihana tulla viettämään juhannusta porukalla. Tarjoamme herkullisia juhannusruokia ja live-artisteja. Lisää juhannusohjelmasta ja tarjouksista voi käydä lukemassa täältä.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Raaka-aineita suoraan luonnosta

Luonnon herätessä henkiin lähtee Hullu Poron ravintolatoimenjohtaja, Timo Nieminen, työporukalla metsään. Kyse ei ole kuitenkaan mistään työkavereiden hassuttelureissusta. Lapin luonto on nimittäin pullollaan tuoreita raaka-aineita, joita voidaan hyödyntää Hullu Poron ravintoloiden keittiössä.

Hullu Poron keittiöhenkilökunta valmistaa hankkimistaan raaka-aineista yllättäviäkin asioita. Tavallinen asiakas ei ehkä osaisi miettiä, että kuusenkerkistä saa herkullista siirappia ja koivunsilmuista voi tehdä keittoa. Toki näiden Lapin erikoisuuksien lisäksi poimituksi tulevat myös sienet ja luonnon marjat.

Kuusenkerkkäsiirappia voi tehdä myös kotona.

Kuusenkerkkäsiirappi
2 l kuusenkerkkiä
5 dl sokeria
vettä

Pane kuusenkerkät kylmän veteen kattilaan kunnes ne peittyvät, ja anna niiden olla vedessä yön yli. Keitä kerkät vedessä noin kaksi tuntia ja anna sen seistä tunti pois lämmöltä. Siivilöi neste ja kaada siirappi takaisin puhtaaseen kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen. Kuori kaikki kuona pois siirapin pinnalta reikäkauhalla. Pullota siirappi valitsemaasi tiiviseen astiaan. Siirappi säilyy huoneenlämmössä tummapintaisessa astiassa vuosikausia.