keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Nelijalkaiset majoittujat

 Nelijalkaiset majoittujat


Katson kun autoon pakataan tavaroita. Otan suuhuni omat uudet lempivaljaani ja vien ne auton luo.
Ystäväni Demo odottaa jo malttamana autossa, että pääsisimme lähtemään reissuun.
Kuulinkohan minä oikein että omistajani sanoi, että tunturi vaellukselle ollaan lähdössä ja vieläpä Leville!
Aion kyllä etsiä poroja ja valloittaa Levin huipun. Voin kehuskella sitten muille kääpiöpinseriystävilleni,
että olen valloittanut tunturin.

Matka alkaa ja muutaman tiiman päästä ollaankin jo Levillä. Pysähdymme punaisen hotellin pihaan, hotellin seinustalla lukeekin Hullu Poro. Omistajani hakee huoneen avaimet ja pääsemme tutustumaan hotellihuoneeseen. Innoissamme Demon kanssa nuuskimme joka nurkan läpi ja ikkunasta koitimme tiiruilla poroja ja oravia. 

Huonetutustumisen jälkeen lähdimme tassuttelemaan ulos. Kuinka helppoa, hotellin vierestä lähtee pururadat, toinen toistaan mahtavampia kävelyreittejä ja mikä parasta, hotellin pihasta on vain pallonheiton matka tunturiin. Ihania uusia hajuja haisteltavana.

Gondoli, tuo jännä pallon muotoinen hissi vei meidät tunturin huipulle. Kuolasimme Demon kanssa gondoli-hissin ikkunasta mahtavia näkymiä, taisi siellä näkyä vieressä olevat Kätkä- ja Aakenustunturikin.
Pääsimme tunturin päälle ja nyt etsimään poroja! Nuuskuttelin pitkin ja poikin.


Tunturin päältä löytyi myös ”uima-allas”. Lumet ovat melkein kokonaan sulaneet ja jättäneen lammikon tunturiin. Mikä ihana vilvoittelu hetki. Kesken räpiköinnin nenääni kantautui jokin outo haju. Keskeytin leikkini ja katsoin ympärilleni. Sehän on poro! Olin juoksemassa sen luo, mutta hihnani otti vastaan. Onpa se komean näköinen ja nuo sarvet. Olisipa minullakin sellaiset. Vaelsimme Huippupolkua pitkin ja sieltä löytyikin sopiva makkaranpaistopaikka. Sopiva hetki hengähtää. 

 
Illan suussa palasimme takaisin hotellille. Omistajani levitti meille pedit lattialle ja molemmat väsyneenä rojahdimme nukkumaan. Näin unta, että sain kiinni näkemäni poron ja poro kertoi minulle että ne tiputtavat sarvensa vuosittain, joten pudonneista sarvista saisin itselleni haaveilemani sarvet...Huonekohtainen lemmikkilisämaksu on 20 € / oleskelu / lemmikki.
Opas-, avustaja- sekä virkakoirat majoittuvat hotellissamme veloituksetta.

Lemmikkihuoneen varaat helposti soittamalla suoraan
Hullu Poron myyntipalveluun, puh. 016 6510 500


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti