keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Hölmölän kesäkinkerit

Olipa kerran kesällä Hölmölässä.
Hölmöläläiset miettivät päänsä puhki miten vilkkaan kevään jälkeen saisivat kansan saapumaan myös kesällä kinkereihinsä.

Hölmölän punatukkaisin karjakko :)

Oli palaveeria, oli istujaista, oli käen vääntöä ja kaikenlaista säätöä. Kaikessa viisaudessaan Hölmölän keisari Niko päätti, että kesän kohtalosta päätetäänkin kilpailun voimalla.

Hölmölän väkihän on tunnetusti kovin kilpailuhenkistä sakkia.

Hölmölän akat keksivät ehdottaa karaoken laulantaa. SE TOIMISI VARMASTI! Laulantaa kokeiltiin, laitteet asennettiin ja huonoimmat laulajat pääsivät lauteille. Väkeä ei tullut.
Hölmölän Ville päätti ehdottaa, että Hölmölässä olisi aina pehmeää jäätelöä, SE TOIMISI VARMASTI! Jäätelökone hommattiin, asennettiin, soosit ostettiin ja jäätelöä koemaistettiin. Väkeä ei tullut.
Hölmölän Annukka lähti kisaan mukaan ehdottamalla OlutBingoa, SE TOIMISI VARMASTI!
Bingo ostettiin, kaljahanat avattiin. Hölmölän väki joi kaljaa ja seurasi pieniä palloja. Mekkala oli kauhea ja Hölmölän sakki innosta soikeana. Väkeä ei tullut.
Hölmölän Tomppa keksi seuraavaksi lähteä kisaan mukaan ehdottamalla, että
Sinne sakki saapuisi missä on Drive-inn. SE TOIMISI VARMASTI!
Hölmölän seinään rakennettiin aukko, ajettiin linja-auto penkkeineen sisälle ja aukko suljettiin.  Drive-inn oli valmis. Hölmöläläiset koeistuivat linja-auton penkit ja ilakoivat auton käytävällä. Linja-autossa totisesti oli tunnelmaa! Vaan väkeä ei tullut.
Vanhassa vara parempi, tuo mummokin meille. Me huolehdimme!

Hölmölän keisari Niko lannistui jo melkein ja oli heittää hanskat tiskiin,
kun kylän viisain ja mahtavin, Päivikki käveli Hölmölän ohi, kummastui kamalaa mekkalaa ja pysähtyi kysymään kuulumisia. Hölmölän Niko kertoi hädissään kuinka väki ei tule kesäkinkereihin vaikka mitä kokeillaan.

 Päivikki tuumaili tilannetta hetken, oli toisen hetken hiljaa ja kolmantena vastasi.
”Avatkaa ovet!”

Hölmölän aukioloajat:
Kesällä 31.5- 28.8
Su - To 12-24
Pe – La 12-24(02)
Ruskana 29.8-28.9
Jokapäivä 11-02 ( To- La -03 saakka)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti