maanantai 11. marraskuuta 2013

Riikka reenaa - elämäntaparemontti

Riikka Laru on 28-vuotias työssäkäyvä opiskeleva perheenäiti. Työssään Riikka vastaa Shopporo vaateliikkeen toiminnasta ja työskentelee Reindeer Relax Centerissä, jossa hän myös opiskelee oppisopimuksella kosmetologiksi.

Kireä työtahti ja perhe-elämä arkisine askareineen tekevät päivistä kiireisiä, eikä Riikka ole aina ehtinyt pitää itsestään ja terveydestään huolta. Päivällä ateriat ovat saattaneet jäädä väliin, mikä on kostautunut iltasyömisenä. Myöskään kuntoiluun ei ole löytynyt riittävästi aikaa.

”Tosiasiahan on se, että ei se työ tekemällä lopu. Kuntoiluun löytyy aina aikaa jos niin haluaa. Kun Levi Wellness Clubilta ehdotettiin yhteistä elämäntaparemonttia, mietin ensin että onkohan minulla aikaa sellaiseen”. Riikka kertoo. ”Päätin heti, että pakko olla. Elämäntaparemontti on juuri sitä mitä nyt tarvitsen”.

” Hyvä arjessa jaksaminen sisältää sopivan määrän liikuntaa, unta, laadukasta ravintoa ja tietenkin sosiaalisia suhteita. Usein kiire ja varsinkin työelämän paineet heikentävät jaksamista, sillä ”ylimääräistä aikaa” pinnistetään usein liikunnan ja laadukkaan ravinnon kustannuksella. Riikka on hyvä esimerkki siitä, kuinka väsymys voi viedä voimat siltä tärkeimmältä: Oman hyvinvoinnin huolehtimiselta”, kertoo Levi Wellness Clubin keskuspäällikkö ja Riikan personal trainer, Susanna Rantala. ” Riikka on tunnettu leviläinen ja hän on tehnyt rohkean päätöksen lähtiessään mukaan puoli vuotta kestävään elämäntaparemonttiin meidän avustuksellamme. Elämäntaparemontin tavoitteena on saada liikunta ja terveelliset elämäntavat osaksi Riikan arkea ja samalla kannustaa kaikkia muita arkensa kanssa kamppailevia tarttumaan toimeen”.

Ennen lumen tuloa Susanna vei
Riikan treenamaan eturinteen portaisiin.
Elämäntaparemontin myötä Riikka tavoittelee energisempää oloa ja kevyempää kehoa, erityisesti alhaisempaa rasvaprosenttia. Riikka treenaa personal trainer Susanna Rantalan suunnitteleman ohjelman mukaisesti, johon kuuluvat yhteiset harjoittelukerrat kahdesti viikossa sekä vaihtelevat ryhmäliikuntatunnit Levi Wellness Clubilla. Harjoittelun lisäksi Riikka on mukana personal trainer Susanna Rantalan ravintovalmennuksessa.
Ennen elämäntaparemontin aloittamista Riikalle tehtiin monipuoliset tutkimukset lääkäriasema MediLapilla, joilla varmistettiin että Riikka on terveytensä puolesta soveltuva elämäntaparemonttiin. Tutkimukset käsittivät lääkärintarkastuksen, perusteelliset laboratoriokokeet, fysioterapeutin liikkuvuustestit sekä kuntotestit personal trainerin opastuksella. MediLapin personal trainer, Tanja Haaranen teetti Riikalla muun muassa lihaskuntoa ja kestävyyskuntoa mittaavia testejä.

Aloittelijaa helpottaa kyykky treenissä  jumppapallo.

”Aina kun ryhdytään tekemään suuria muutoksia elintavoissa, kannattaa lähtötilanne selvittää mahdollisimman hyvin. Kaikki liikkuminen on hyödyllistä, mutta jos on ollut pitkään harrastamatta mitään, saattaa kehoon syntyä erilaisia riskitekijöitä eikä niitä aina osata ottaa huomioon. Oman kuntotilanteen selvittäminen on tärkeää, jotta tiedetään mikä itselle sopii parhaiten ja kuinka liikkua turvallisesti”, Haaranen kertoo.

Riikan elämäntaparemontti kestää kuusi kuukautta ja Hullu Poro seuraa Riikan etenemistä koko projektin ajan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti