keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

The woods are full of long drivers.


“The more you play it the less you know about it.” Näin totesi edesmennyt amerikkalainen golflegendan Patty Berg kun kysyttiin miksi peli  pysyy vuodesta toiseen mielenkiintoisena. Golfin innostavuus ei liity lainkaan siihen, että lyödään kepillä palloa eteenpäin ja kävellään sitten itse perässä. Golf  on mielentila. Keskittyminen ja itsensä kehittäminen vievät golfissa enemmän aikaa kuin itse tekninen suorittaminen.

Tekniikka on kuitenkin hyvän pelin perusta ja se vaatii paljon harjoitusta. Fyysinen harjoittelu tekee laskelmoivasta lajista entistä haastavampaa. Pelaajat joutuvat jatkuvasti kehittämään itseään kymmenillä eri osa-alueilla. Pelin suurin juju piileekin itsensä haastamisessa. Miten sen voisi lopettaa kesken jos on kerran aloittanut?

Suomen huippuihin lukeutuva Minea Blomqvist totesi muutama vuosi sitten Arto Nybergille pitävänsä golfista juuri siksi, että, ”aina voi parantaa.” Täydellisyyden tavoitteluun antaa lisämotivaatiota se, että oman kehityksensä voi nähdä konkreettisesti.

Levin kentällä voi tavata poron jos toisenkin.

Ensi kuussa pidettävä Jackpot Hullu Poro Ladies Open haastaa harrastajajoukkueet ottamaan mittaa toisistaan. Naisharrastajien onkin nyt hyvä aika koota mukava porukka ja lähteä kisaamaan ensi kuussa . Minea Blomqvistin neuvo on, kisassa kuin kisassa, ”pelata aina itseään vastaan eikä muita.” Ottakaamme tästä neuvosta vaari ja lähdetään kiertämään hyvällä mielellä auringon paistetta toivoen.

Lisätietoja Jackpot Hullu Poro Ladies Openista saa täältä. Jos et kuulu viehättävämmän sukupuolen leiriin tai et vain halua osallistua kilpailuun, tarjoaa Hullu Poro Green feet Levin golfkentälle hintaan 35 euroa. Lisätietoa golfpaketeista ja hinnoista saa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti