tiistai 9. lokakuuta 2012

Menestysnaiset samojen kansien välissä


Hullu Poron toimitusjohtajasta, Päivikki Palosaaresta, on kirjoitettu paljon. Hän on esiintynyt useiden haastattelujen lisäksi lukuisissa kirjoissa. Tällä kertaa hänen tarinansa uranaisena on päässyt yhdessä muiden suomalaisten menestyvien naisten kanssa samaan teokseen. Merja Rehnin teoksessa Yritä perässä – nainen miljoonabisneksessä käsitellään Päivikin ja kahdeksan muun suomalaisen businessnaisen tarinaa.


Moni tietää mistä tarina on saanut Päivikin kohdalla alkunsa. Jo pienestä tytöstä saakka hän on pyrkinyt tekemään tulosta myymällä käpylehmiä ja sopulin nahkoja. Tie on ollut pitkä eikä uransa huipulla olevan Lapin emännän vauhti tunnu hidastuvan.


Päivikin työfilosofia on selkeä. Hänen mukaansa yrittämistä ei voi opettaa, vaan sen pitää olla sisäsyntyistä. On kokeiltava itse, mihin rahkeet riittävät. Tästä ja monista muista Päivikin ajatuksista pääsee lukemaan uunituoreesta Rehnin kirjasta.  Kirjassa on haastateltu mm. myös Ivana Helsingin perustajia Paola ja Pirjo Suhosta, Miia Porkkalaa sekä Leena Jurvakaista. He kertovat kaikki oman tarinansa miten he ovat nostaneet itsensä yrityselämän huipulle, oli tiellä sitten ollut vastoinkäymisiä tai pieniä onnenkantamoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti