keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lentäen Leville


Halpalentoyhtiöt ovat lisänneet lentotarjontaa lähivuosina runsaasti. Elämme ensimmäistä kertaa koskaan aikaa, jolloin lentoliikenne on varteenotettava haastaja esimerkiksi junaliikenteelle. Lentäminen ei ole enää eksklusiivinen tapa matkustaa vaan siitä on tullut yksi yleisimmistä matkustamistavoista.

Leviä lähinnä on Kittilän lentokenttä. Suomen kolmanneksi pohjoisimman lentoaseman päällikkö Kari Tohmo arvioi Levin matkailun kasvun vaikuttaneen positiivisesti paikallisen lentoliikenteen lisääntymiseen.

” Lentoliikenne on kasvanut vuodesta 2002 21% eli noin 41 000 matkustajalla. Huippuvuonna 2008 oli jopa 27 000 matkustajaa enemmän kuin 2011. Nyt ollaan toista vuotta peräkkäin n. 10% vuosittaisessa kasvussa. Talvisesongin aikana, (marras-huhtikuu) Kittilän lentoaseman kautta kulkee n. 117 000 ihmistä suuntaansa joista on n. 35 000 saapuvat suorilla ulkomaanlennoilla.”
Lentäen olisit jo perillä!
Kuva: Finavia

Kasvua on tuonut lisääntyneen matkailuturismin lisäksi uudet lentoreitit.
”Leville pääsee lentämään suoraan Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Vaasasta. Ulkomailta suorat lennot saapuvat Kööpenhaminasta ja Pariisista. Lisäksi Kittilään saapuu tilauslentoja mm. Moskovasta, Kiovasta, Manchesteristä, Lontoosta, Birminghamista, Belfastista, Dublinista, Zurichista, Amsterdamista, Frankfurtista ja Hampurista. “ Tohmo summaa.

Levi on näin ollen lähellä jokaista joka haluaa Lapin valkeisiin maisemiin viettämään lomaansa. Lentoreitit ja aikataulut pääsee tarkistamaan Finavian sivuilta.

Hullu Poron ihanat ravintolat ja majoituspalvelut odottavat jo innokkaita ensilumen palvojia. Talven majoituspaketit näette täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti