Suljuja, Yök ! Kommentoi kaverini facebook- päivitystäni kun kerroin olevamme madekoukuilla. Se kuvaa aika paljon ihmisten käsitystä tuosta hieman mystisestäkin kalasta. Mielestäni kuitenkin juuri mateesta valmistettu kalakeitto on herkkujen herkku - kokeilkaapa maustaa sitä hieman japanilaisittain Miso-tahnalla niin kyllä maistuu !!
Made on ainoa makeassa vedessä elävä turskaheimoon kuuluva kala. Sitä pyydetään tammi-helmikuussa ja samaan aikaan ajoittuu myös mateen kutuaika. Yleisin pyyntitapa on pilkkiminen, mutta me pyydämme sitä koukuilla Ounasjoesta. Koukutuksen meille opetti maanmainio kalamies Palosaaren Jouni.
Ämmilässä pidettävillä bliniviikoilla on muuten myynnissä mateenmäti blinejä ja soppaa saa Valkeasta Vaatimesta ainakin kuluvan viikon perjantaina ja lauantaina (31.01 – 01.02).
Terveisin,
Timo Nieminen
keittiötoimenjohtaja
chief executive chef
Hullu Poro Oy
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti