maanantai 7. toukokuuta 2012

Äideistä parhaimmat


Ensi sunnuntaina monet äidit saavat kakkukahvit sänkyyn ja avaavat pienillä sormilla paketoituja lahjoja. He kuulevat onnittelulauluja ja saavat tämän lisäksi ehkä myös kukkia ja onnen toivotuksia tekstiviesteillä. Tällä tavoin perheet ja lapset kiittävät äitejään kovasta työstä.

Miksi minun mielestäni äitienpäivä on sitten hieman typerä juhlapyhä? Se ei johdu siitä, etteivätkö kaikki maailman äidit ansaitsisi mielestäni tunnustusta yhdestä maailman vaativammista työstä. Se on minusta typerä siinä mielessä, että kalenteriin on laitettu ainoastaan yksi päivä jolloin pitäisi sanoa äidilleen ”rakastan” ja ”kiitos kun olet kasvattanut minut ja huolehtinut minusta”.

Mikään ei ole ollut minulle korvaamattomampaa kuin oman äidin antama tuki ja turva. Kun tarkastelen oman äitini tekoja ja kasvatustaitoja voin sanoa olevani ylpeä hänestä. Vielä jonain päivänä kun minulle siunaantuu omia lapsia, tunnen onnistuneeni jos pääsen edes lähelle oman äitini tasoa.

Millaisia kukkia sinä annat äidillesi tänä vuonna?


Vanhemmuus on pyyteetön tila. Siinä ei vaadita kiitosta päivä päätteeksi, ei minkäänlaista kompensaatiota eikä palkkiota. Miten me lapset voimme koskaan kiittää vanhempiamme siitä mitä he ovat vuoksemme tehneet?  Minun on vaikea keksiä vastausta. Se on kuitenkin varmaa, ettei yksi päivä vuodessa riitä antamaan sitä kiitosta, joka kattaisi vuosien työn.

Minusta on kuitenkin ihana traditio hemmotella äitiä edes kerran vuodessa. Hänelle annetaan lupa lepoon ja herkutteluun. Hänet vapautetaan arjen rutiineista eikä häneltä vaadita mitään. Minusta äitienpäivä voisikin olla nimeltään ”Äitien hemmottelupäivä” sen sijaan, että se olisi äitienpäivä, joka minusta pitäisi olla joka päivä.

Äidit ansaitsevat tunnustusta useammin. Ensi sunnuntaina voitaisiin kuitenkin hemmotella äitiä aamusta iltaan tarjoamalla herkullista juomaa, kuohuvaa ja ennen kaikkea oman perheen seuraa.
Äitienpäiväbuffet tarjoilaan 13.5. ravintola Taivaassa. Luvassa livemusiikkia ja kuohuvaa äideistä parhaimmille! Lisätietoja saa täältä.

Julia
Sisällöntuottaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti