keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kausareiden suusta kuultua


Hullu Poro Oy palkkaa joka vuosi noin 200 kausityöntekijää. Kausi päättyy vappuun, joten nyt moni tekee lähtöä takaisin kotikaupunkeihinsa. Kyselimme hieman Areenan ”kausareilta”  Mathias Oksaselta ja Tuomas Illikaiselta, miltä on tuntunut olla töissä Levillä.

Tuomas oli miettinyt jo monena keväänä Leville tuloa. Hän ei kuitenkaan halunnut lähteä matkaan yksin, joten hän soitti vanhalle kaverilleen Mathiakselle ja kysyi tätä mukaan. Mathias ei kauaa empinyt ja kohta oli laukut pakattu.

”Ollaan nyt oltu kolme kuukautta täällä töissä ja hyvin ollaan viihdytty. Työnkuva oli aika selkeä joten sen puolesta ei mietityttänyt, että mihin sitä joutuu. Ollaan oltu tyytyväisiä siihen, että saatiin tehdä sitä mihin meidät oli palkattu.” Tuomas toteaa.

Tuomas (vas.) ja Mathias (oik.) ovat viihtyneet Levillä hyvin.

Työn ohessa moni kausityöntekijä pääsee nauttimaan ravintolaeduista ja syömisen ohessa myös laskemisesta. Aluksi pojat olivat rinteessä ahkerasti mutta loppua kohden innostus on hieman laskenut. Ruoka on kuitenkin maistunut loppuun saakka.

”Kyllä ravintoloiden listat on aika hyvin syöty läpi. Pihvipirtti on ollut kyllä oma suosikki ja ravintolaetuja tulee ehkä hieman ikävä.” Mathias hymähtää.

Ravintola-alan työt kiinnostaisivat myös jatkossa ja pojat tulisivat mielellään myös seuraavaksi kaudeksi takaisin blokkaamaan, jos vakituista työtä ei ole. Erityisen kiitoksen pojat antaisivat työkavereiden seurasta ja tuesta.

”Työntekijöiden porukkaan pääsee helposti mukaan, eikä täällä tarvitse yksin olla vaikka saapuisikin tänne ilman seuraa. Ihmiset lähestyvät täällä eri tavalla mitä esimerkiksi Helsingissä. Porukkaan varmaan otettaisiin mukaan vaikkei haluaisikaan.” Tuomas naurahtaa.

Tänään onkin sitten Hullu Poron omien päättäjäisten aika. Areenan ovet avataan ainoastaan Hullu Poron omille työntekijöille ja heitä kestitetään ruuan ja juoman voimin aina aamun pikkutunneilla saakka.

Hullu Poro Oy kiittää kausityöntekijöitään kuluneesta kaudesta ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi jatkossakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti