keskiviikko 29. elokuuta 2012

Hullu Poro Areenalla turvallisuus on taattu.


Hullu Poro Areena on Levin suurin juhlapaikka. Ruskasesonki alkaa ensi perjantaina ja Areenan avaa ovensa Ruskatanssien merkeissä. Tämä tietää töitä Hullu Poron henkilökunnalle baaritiskin toisella puolella mutta myös oven suussa vahtia pitäville Total Secin järjestyksenvalvojille. Total Secin Pohjois-Suomen aluejohtaja Santeri Pohjola lähtee hyvillä mielin takaisin Levin työrintamalle aloittamaan toista kauttaan Levillä.

Pohjola on työskennellyt alalla jo 19 vuotta. Työkokemusta on siis karttunut vuosien varrella runsaasti. Leviä Pohjola pitää mukavana työskentelypaikkana. Vaihtelua tuo kausityön luonne ja aina kesäksi ravintoloiden sulkiessa ovensa Santeri pääsee takaisin kotikaupunkiin Lahteen.

Areena on yksi Total Secin suurimmista työkohteista Levillä. Kyselimme hieman Santerin tunnelmia uuden kauden alkaessa.
Areenalla mahtuu oleskelemaan 1700 ihmistä. Tässä tunnelmia Lauri Tähkän keikalta 2011.

HP: Vastaatte kaikkien Hullu Poro Oy:n ravintolan turvallisuudesta. Areena on kuitenkin varmasti haasteellisin suuren koon ja kävijämäärän vuoksi. Miten suuren Areenan turvallisuuden hoitaminen eroaa tavallisen pienemmän baarin turvallisuuden hoitamisesta?
 S: Isoin ero Areenan kokoisen ravintolan ja pienen baarin välillä on varmaankin se, että pienessä baarissa järjestyksenvalvoja työskentelee yksin, kun Areenan kokoluokkaa olevassa ravintolassa järjestyksenvalvonta on tiimityötä, kun vilkkaimpina sesonki-iltoina saattaa olla töissä jopa 8-10  järjestyksenvalvojaa, jolloin kaikille on oma toimenkuvansa.

HP: Sinut on erityisesti koulutettu hoitamaan konfliktitilanteet hienovaraisesti. Yleensä varmasti riittää, että häiriköivä henkilö poistetaan ravintolatiloista. Onko kuitenkin joskus kohdalle sattunut tilanne, että olisi pitänyt kutsua poliisi paikalle?
S: Kyllähän se niin valitettavasti on, että ravintolaympäristössä kun toimitaan ja paikalla on runsaasti väkeä sekä alkoholia nautitaan, niin välillä sattuu myös sellaista asioita, että poliisi on välttämätön kutsua paikalle tapahtuneita asioita selvittämään, taikka kiinniotettu häirikkö noutamaan. Mutta esimerkiksi viimekaudella poliisin apuun jouduimme täällä Hullussa Porossa turvautumaan huomattavasti vähemmän, kuin mitä asiakasmäärä antaisi olettaa.
Santeri toivottaa Areenan asiakkaat tervetulleeksi.


Muutenkin paikallisen poliisilaitoksen kanssa yhteistyömme sujuu erittäin hyvin molemmin puolin, tietysti nykymaailmassa kun poliisin resursseja on vähennetty, meidän kannalta katsottuna jopa liikaakin, niin välillä poliisin paikalle saaminen kestää jonkin aikaa, mutta se asia pitää vain ottaa huomioon omassa toiminnassamme.

HP: Areena vetää parhaimmillaan 1700 ihmistä. Mitkä ovat suurimmat haasteet Areenan kokoisen paikan turvallisuuden suunnittelussa ja toteuttamisessa?
S: Kyllähän näinkin isojen kävijämäärien yhteydessä, mitä Areenallekin mahtuu, pitää turvallisuuspuolen olla kunnossa. Ja ehkäpä isoin avainasia on se, että paikalla on aina tarvittava määrä järjestyksenvalvojia, jotka myös tietävät mitä missäkin tilanteessa tekevät, eli ammattitaito on kohdallansa. Tässä tietysti piilee yksi alueen haasteista omalta kannaltani, koska kävijämäärät vaihtelevat hyvinkin runsaasti sesongin vaiheesta riippuen, eli myöskin tarvittava järjestyksenvalvoja määrä vaihtelee runsaasti.

Mutta kaikeksi onneksi valta-osa asiakkaista kun on lomaansa täällä viettämässä ja yleensä hyvällä päällä, niin häiriökäyttäytymisten määrä on suhteellisen pieni, verrattuna siihen mitä se joissain kaupunkien vastaavissa paikoissa on.


Areena avaa ovensa ensi perjantaina klo 21:00. Lisää tietoa esiintyjistä ja lippujen hinnoista saat täältä.

1 kommentti:

  1. Se on totta, että isot ihmismäärät yhdistettynä alkoholiin voi aiheuttaa monenlaisia haasteita. Hyvä kuulla, että väkimäärään nähden haastavia tilanteita on sattunut melko vähän. Minulla itselläni tulee joskus käytyä myös viihteellä, niin onneksi olen välttynyt paikoista, missä on järjestyshäiriöitä. Nykyään ymmärtääkseni on järjestyksenvalvonta hoidettava myös isompiin yritystapahtumiinkin. https://jarjestys.fi/jarjestyksenvalvonta/

    VastaaPoista