keskiviikko 1. elokuuta 2012

Taiteilua kahden maailman välillä


Pub Hölmölän ikkunoiden edessä pyörii sivellin kädessä siro nainen. Keskittynein vedoin hän viimeistelee ikkunamaalausta, jonka aiheena ovat saunassa istuvat naiset. Uutta ilmettä Hölmölään haluttiin hullun hauskaan tyyliin, joten Sirpa päätti auttaa ystäväänsä Päivikkiä.

Ystävä auttaa hädässä kun halutaan uusia ja hieman hulluja elementtejä Hölmölään.
Sirpa Alalääkkölä on poikkeuksellinen suomalainen taitelija. Hän arvostaa aiheita joita Suomen luonto ja ihmiset ammentavat. Kodin perustaminen Suomeen ei ole kuitenkaan koskaan kauheasti houkutellut. Sirpa lähti jo nuorena naisena maailmalle, ensimmäisenä etappinaan New York ja muutaman mutkan kautta hän päätyi Uuteen-Seelantiin, nykyiseen kotiinsa.

Uudessa Seelannissa Sirpa on nyt asunut kaksikymmentä vuotta. Hän asuu Marlborough Soundsissa, Uuden-Seelannin rannikolla yhdessä miehensä ja kahden lapsensa kanssa. Suomessa tulee vierailtua usein pitkiä aikoja, tällä kertaa muutama kuukausi. Ensimmäisen kerran hän tuli Leville perheensä kanssa 2007 pidemmäksi aikaa. Silloin hän tapasi Päivikin ja hedelmällinen yhteistyö sai alkunsa.
Sirpa viettää perheensä kanssa suurimman osan ajasta Uudessa-Seelannissa. Eurooppaa tulee kuitenkin koluttua useampi kuukausi vuodessa.


Sirpa on pirteä kasvo Hullu Poro hotellin seinämaalausten ja taulujen takana. Hän on ylpeä siitä, että voi elättää itsensä juuri sillä mitä rakastaa.

”Suomessa taiteilijat työskentelevät monesti apurahojen varassa ja ne harvat valmistuvat työt myydään kalliilla. Minä pyrin siihen, että voin tehdä taidetta myös niille, jotka haluavat sitä kotiinsa. Moni tekee taidetta oman henkisen sanomansa edelle viemisen takia, minä haluan tehdä sitä ihmisille, jotka haluavat koteihinsa visuaalista piristystä. Suomessa taiteen ostaminen nähdään usein yläluokkaisten harrastuksena ja keräilynä. Minusta asian pitäisi olla yksinkertaisempi.” Sirpa summaa.

Hölmölän ikkunoihin valmistuivat hauskat naishahmot ja Hullu poro Hotelli sai uuden ilmeen Sirpan siveltimestä. Hullu Poron omistajan, Päivikki Palosaaren, sekä Sirpan yhteistyö on luontevaa koska molempia yhdistää pieni luova hulluus. Se on Hullu Porossa tärkeää. Ollaan vähän hulluja mutta käytetään sitä luonteenpiirrettä tuottavasti ja luodaan uutta! Ystävykset auttavat vuoroin toisiaan, Sirpa tekee tällä hetkellä ystävänpalveluksena Päivikille seinämaalauksia ja Päivikki auttaa Sirpaa näyttelyiden järjestämisessä.

Sirpan töitä pääsee ihailemaan Hullu Poro hotellissa, Pub Hölmölässä sekä facebookissaSirpan omien kotisivujen kautta pääsee myös hankkimaan taidetta omaan kotiin. Käykää kurkistamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti