tiistai 5. maaliskuuta 2013

Jee jee Jerry CottonHullu Poro on yksi harvoista alkuperäisistä Levin yrityksistä jotka ovat olleet toiminnassa jo ennen kuin Levi oli kasvanut nykyiseen mittaansa. Poro on porskuttanut tasaisesti eteenpäin jo vuodesta 1988 alkaen. Moni puhuu erityisesti wanhasta porosta Levin legendana.

Ei ole siis ihme, että Hullua Porosta on kerrottu myös monissa ulkopuolisten tekemissä julkaisuissa. Viimeisin tekele on juuri ilmestynyt Jerry Cotton jonka sivuilla seikkailee mm. liittovaltion agentti Jack Harma. Tämän virkaintoisen sinivuokon matkaa seurataan Lapin maisemissa ja erässä kohtaa Harma poikkeaa myös Hullu Porossa.


“Jerry Cotton joutuu miettimään, onko toteutumassa pankkiryöstö, murto, terroriteko vai jokin muu suuren luokan suunnitelma, joka vaatii rosvokoplan jatkuvaa tarkkailua. Väijyminen ei mene kumminkaan ihan putkeen ja luvassa on jonninjoutavaa lässytystä ja tasaisen tappavaa virkavallan tunarointia. Mutta niin tunaroivat eräät muutkin.
Etsiikö liittovaltion erikoisagentti Jack Harma Suomen Lapissa sukujuuriaan? Ei, vaan hän väistelee kaidalta poronkusemalta eksyneen kriminaalin ampumia luotisarjoja. Jotta FBI edes yrittäisi olla askeleen edellä rikollisia, Jack seuraa rosvojoukon varajohtajaa ja tulevan pankkikeikan suunnittelijaa Levin Hulluun Poroon saakka.
Kun käy niin, että yksi johtolanka jättää, niin toinen ottaa. Kun rahasaaliin jakajia alkaa olla hengissä yhä vähemmän, aina irtorahalle uusi omistaja löytyy. Lopulta selviää myös, onko veri vettä ja leipää sakeampaa.
- Mitä oikein tapahtui? juristi kysyi kuulusteluhuoneessa oranssipukuiselta asiakkaaltaan.
- Cotton tapahtui, roisto sanoi minua synkästi tuijottaen.”

Koko tarinan voi lukea uusimmasta Jerry Cottonista. Cottonin voi napata mukaansa vaikka Hullu Poro hotellin vastaanoton myyntipisteestä.

Jännittäviä lukuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti