tiistai 26. maaliskuuta 2013

Vuoden Porokokin tunnelmat


Toista kertaa Rovaniemellä järjestetyn Vuoden Porokokki-kisan voitti tänä vuonna Hullu Poron keittiöpäällikkö Antti Tuononen. Kisaan Tuononen osallistui vasta toista kertaa mutta voitto tuli ansaitusti tiukan finaalin jälkeen.

Parina Tuonosella oli tänä vuonna kollega ja ystävä Lasse Koistinen Helsingistä. Parivalinta vaikutti vahvasti lopputulokseen, olihan voittaja-annosta varten tehtävä saumatonta yhteistyötä. 

”Tänä vuonna oli kisassa aika kova taso. Lassen kanssa oli kuitenkin älyttömän hienoa työskennellä. Teimme selkeän työnjaon ja suunnittelimme annokset yhdessä. Kaikki sujui näin ollen suunnitelman mukaan, eikä missään vaiheessa tullut vaikeuksia.” Tuononen toteaa tyytyväisenä.

Tuonosen ja Koistisen voittaja-annos.

Kisan raaka-aineet pidettiin salassa aina viimeiseen hetkeen saakka. Tänä vuonna kokkien oli tehtävä poromakkaraa poron niskasta ja rasvasta. Makkaran lisäksi oli samassa annoksessa oltava poron karetta.
”Raaka-aineet olivat kaikki tuttuja, joten missään vaiheessa ei tarvinut miettiä valmistustapoja tai työnjakoa kovinkaan kauaa. Lassen kanssa yhteistyö toimi ja lopputulos oli odotusten mukainen.” Antti summaa.

Hullu Poron keittiöt vaativat kiireisen keittiöpäällikön huomiota myös kisan jälkeen, joten suuria voitonjuhlia ei ole tiedossa. Hullu Poro haluaa kuitenkin onnitella Anttia vielä kerran hienosta suorituksesta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti