maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kammin yölliset äänet


Rock Cafe Vanha Hullu Poron takaovesta avautuu salainen maailma. Suurten nietosten keskellä seisoo puinen Kammi. Perinteisen saamelaisen asumuksen sisältä kuuluu naurua. Suurta puuovea raottaessa ääni voimistuu ja riemukkaiden äänten taustalla voi kuulla naisen laulavan.
Uteliaisuuden pakottamana on astuttava sisälle. Vastaan tuleva ilma on lämmintä ja tuoksuu pehmeästi savulle. Ikkunattoman kammin sisällä on hämärää, ainoat valonlähteet tuntuvat olevan kynttilät ja keskellä huonetta loimuava avotuli. Riemukkaat asiakkaat antavat kuitenkin muuten niin rauhallisen oloiselle paikalle äänen ja tunteen siitä, että hauskaa on tulossa.
Kammissa on rauhallinen tunnelma ennen vieraiden saapumista.

Kammi, on ravintola, jonka Poropeijaiset ovat saavuttaneet legendaarisen maineen Levin ruokailijoiden keskuudessa. Se on paikka, johon tullaan herkuttelemaan perheen ja ystävien kesken tai jos halutaan tehdä vaikutus ulkomaanvieraisiin. Lapin herkut tarjoillaan kello kuuden ja puolen yön välillä kahdessa kattauksessa. Moni ei kuitenkaan tiedä, että tämän jälkeen tapahtuu vielä paljon.
Puolen yön jälkeen Kammin henkilökunta valmistautuu vastaanottamaan yön juhlijat. On aika aloittaa yökaraoke. Tunnelmallisessa pirtissä voi nauttia hyvän seuran lisäksi laajasta juomavalikoimasta, sekä pienestä naposteltavasta. Tarjolla on mm. suussa sulavaa poromakkaraa, jota saa ainoastaan Hullu Poron keittiöistä.
Karaokea voi laulaa myös soolona jos uskallusta riittää.

Lämmintä tunnettu huokuva salapirtti on omiaan tarjoamaan juotavaa, laulua ja naurua. Laulaa voi ystäviensä kanssa mutta mikkiin moni tarttuu rohkeasti myös yksin. Hymyilevät kasvot poistuvat Kammin puisesta ovesta valojen himmentyessä, aamun pimeinä tunteina.
Sesonkina Kammissa lauletaan yökaraokea puolen yön jälkeen, aina aamun pikkutunneilla saakka.
1 kommentti: